AKP'den CHP ile koalisyon açıklaması

AKP'den CHP ile koalisyon açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'ten görüşme sonrası ilk açıklama geldi. AK Parti ile CHP koalisyon görüşmelerinde yöntem konusunda anlaştı

A+A-

Koalisyon görüşmelerinde yeni bir tur daha yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, koalisyon görüşmeleri kapsamında bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığında, basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 13 Temmuz'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, koordinasyon için AK Parti'den Ömer Çelik, CHP'den ise Haluk Koç görevlendirilmişti.

Çelik'ten açıklama

Görüşme sonrası açıklama yapan Ömer Çelik, şunları söyledi:

''Gayet pozitif bir havada konuştuk. Heyetlere karar verilecek ve heyetler en geç hafta sonuna kadar bir araya gelmiş olacak. Öncelikle istişari görüşmeler yapılacak. Genel başkanların görüşme aşamasına kadar yapılması gerekenler var. Hangi ilkeler çerçevesinde görüşeceğimize dair, konu başlıkları ve hangi mekanda bir araya geleceğimizle ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Haluk Bey'le yöntem konusunda mutabık kaldık. Bugün yarın bu konularda toplantılarımız olacak. Aynı şekilde CHP'de de olacaktır. Muhtemelen bu hafta sonuna doğru bir araya geliriz. Karar verip istişari görüşmeler başlamış olacak. Koalisyon da erken seçim ihtimali de yarı yarıya.''

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.