AKP'ye yakın anket şirketinde Erdoğan herkesi ezdi geçti

AKP'ye yakın anket şirketinde Erdoğan herkesi ezdi geçti

Areda Survey’in 2023 seçimi için yaptığı son anket, ilginç sonuçlar ortaya koydu

A+A-

BORSATEK.COM ÖZEL - AKP'ye yakınlığı ile bilinen Areda Survey’in 2023 seçimi için yaptığı son anket, ilginç sonuçlar ortaya koydu. 

İktidara yakın gazetelerin "flaş haber" olarak duyurduğu anketin, Türkiye genelinde 3 bin 872 kişi ile yapıldığı açıklandı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına kim çıkarsa çıksın ikinci turda açık ara kazandığı görülen anketteki sonuçlar şöyle:

ar1.jpg

* Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci turu senaryosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalması halinde Erdoğan yüzde 47,9 oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 42,4 alıyor. Oy kullanmam/ ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 9,7.

* Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu kalırsa; Erdoğan yüzde 47,8 oy alırken İmamoğlu yüzde 40,5 oy alıyor. Oy kullanmam/ ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 11,7.

* Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener'in ikinci tura kalması halinde, Erdoğan yüzde 48,3 oy alırken, Akşener yüzde 40 oy alıyor. Oy kullanmam/ ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 11,7.

* Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci turu senaryosunda Recep Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş'ın kalması halinde, Erdoğan yüzde 47,2 oy alırken, Mansur Yavaş yüzde 42,9 oy alıyor. Oy kullanmam/ ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 9,9.

Areda Survey'in açıklamasına göre, 01-04 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 3 bin 872 kişinin katıldığı araştırmada kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

Anket şirketi Areda Survey’in sahibi kim?

Son dönemde özellikle adı iktidara yakın medyada sıkça duyulan Areda Survey, Areda Danışmanlık'ın bir markası (diğeri Areda Piar). Areda Danışmanlık, kendi web sayfasında (areda.com) kendisini siyasal, sosyal ve pazar araştırmaları yapan bir şirket olarak tanımlıyor. 24 Nisan 2019'da kurulan şirketin ortakları Albayrak Yayın Holding (Yeni Şafak gazetesi grubu), Fatih Aydın ve Yusuf Akın.

yusuf-001.jpg

Son dönemde yine AKP'ye yakın medya gruplarında araştırmaları ile sıkça yer alan şirketin, hem ortağı hem genel müdürü olan Yusuf Akın, yakın geçmişte AKP teşkilatında çeşitli pozisyonlarda yer almış bir isim. Son olarak AKP Kocaeli Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Akın'ın Areda'yı kurması ile ilgili olarak 2019'da yerel basın "AKP’li Yusuf Akın İstanbul’a açıldı" haberini yapmıştı.

Şirketin, sosyal ve pazar araştırmaları haricinde özellikle AKP'li belediyeler ve bazı bakanlıklar ile çok sayıda iş yaptığı sektörde ileri sürülüyor. 

İlgili Haberler