Aksa Enerji hisseleri için AL önerisi

Aksa Enerji hisseleri için AL önerisi

Yapı Kredi Yatırım, Aksa Enerji'yi 12,40 TL hedef fiyat ve AL önerisi ile model portföyüne ekledi

A+A-

Yapı Kredi Yatırım, Aksa Enerji'yi 12,40 TL hedef fiyat ve AL önerisi ile model portföyüne ekledi. Kurumun Aksa ile ilgili yayınladığı değerlendirme raporu şöyle:

Aksa Enerji’yi Model Portföyümüze ekliyoruz.

Aksa Enerji (AKSEN TI, 9.88TL) Öne ri: AL, Hedef Fiyat: 12.40TL

1) Güçlü organik büyüme görünümü: 2020-2023T yılları arasında Aksa Enerji’nin TL bazında %38 VAFÖK ve %62 net kar YBBO yakalamasını öngörüyoruz. Şirket’in faaliyet gösterdiği bölgeler, büyüme fırsatları sunan doymamış pazarlardır.

2) İnorganik büyüme fırsatları: Aksa’nın Özbekistan’da 740 MW kurulu güçte toplam üç elektrik santralinin tamamının 1Ç22’de devreye girmesi hedefleniyor. Tüm yatırımın tamamlanmasıyla santrallerin yıllık 90 milyon dolar ek VAFÖK yaratmasını öngörüyoruz. Bu arada, Şirket Afrika ve BDT’de yeni yatırım fırsatlarını yakından takip ediyor.

3) Zayıf TL’den faydalanıyor: Kuzey Kıbrıs ve Afrika operasyonları nedeniyle Şi rk et ’ i n V A FÖK’ ünün %73’ünü yabancı para oluşturmaktadır. Bundan dolayı operasyonel açıdan zayıf TL’den faydalanmaktadır. 2022 yılında Özbekistan santrallerinin VAFÖK katkısının 90 milyon dolar olmasıyla birlikte döviz bazlı toplam konsolide VAFÖK’ün payının artması beklenmektedir.

4) Güçlü finansal pozisyon: Şirket, son 3Ç21 finansallarına göre 1.5x Net Borç/VAFÖK rasyosu ile emsallerinin ortalama 4.5x rasyosuna kıyasla finansal olarak daha iyi konumdadır. 2022 tahminlerimize göre hisse 4.9x FD/VAFÖK ve 8.2x F/K ile işlem görüyor, bu da cari çarpanlara kıyasla sırasıyla %32 ve %38 oranında iskontoya işaret ediyor.

İlgili Haberler