Aksa Enerji'den "rüşvet skandalı" ile ilgili açıklama

Aksa Enerji'den "rüşvet skandalı" ile ilgili açıklama

Aksa Enerji, Financial Times'ta çıkan "Aksa Enerji Gana'da rüşvet dağıttı" haberi ile ilgili KAP'a açıklama yaptı.

A+A-

Aksa Enerji, Financial Times'ta çıkan "Aksa Enerji Gana'da rüşvet dağıttı" haberi ile ilgili KAP'a açıklama yaptı. Financial Times'ta yer alan haberde, Aksa Enerji'nin bir Goldman Sachs çalışanı üzerinden Gana'da kurulması planlanan enerji santrali konusunda yerel yöneticilere rüşvet dağıttığı ileri sürülmüştü. Aksa tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili herhangi bir yasal sürece tabi olunmadığı belirtildi. 

Aksa Enerji tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizle ilgili son günlerde basında çıkan bazı haberler ve yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. 

Konu, Şirketimizin 2015-2016 yıllarında üçüncü taraf olarak çalıştığı uluslararası lider bir yatırım bankasının eski çalışanına Amerika Birleşik Devletleri'nde açılan bir dava ile ilgilidir. 

Şirketimizin bu dava ile ilgili muhatap olduğu herhangi bir yasal süreç bulunmamaktadır.

Konu ile ilgili istenilen belgeler 2017 yılında yetkililer ile paylaşılmıştır. Şirketimiz, konunun aydınlatılması ve davanın en hızlı şekilde sonuçlanması için ABD'deki ilgili makamlarla işbirliği içerisinde çalışmaya; daha önceki gibi elindeki tüm belge ve bilgileri paylaşmaya hazırdır. 

Temennimiz, davanın en hızlı şekilde sonuçlanmasıdır.

Kamuya saygıyla duyurulur. "

TIKLA: Aksa Enerji Gana'da rüşvet skandalına karıştı

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.