Aksu Enerji'den Göltaş Enerji'ye suçlama

Aksu Enerji'den Göltaş Enerji'ye suçlama

Aksu Enerji, iştiraki Göltaş Enerji'nin sermaye artırım kararı ile ilgili önemli iddialar ileri sürdü, dava açacağını açıkladı

A+A-

Aksu Enerji, iştiraki Göltaş Enerji'nin sermaye artırım kararı ile ilgili önemli iddialar ileri sürdü, dava açacağını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:
İştirakimiz Göltaş Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi (Göltaş Enerji) ile bir süredir devam eden ortaklık haklarımızın kullanılmasından kaynaklanan uyuşmazlıklarımız daha önce duyurulduğu üzere yargıya taşınmıştır. Bu kapsamda 28.08.2017 tarihinde olağanüstü genel kurul yapılarak sermaye artırılmasını öngören 28.07.2017 tarih ve 09 ve 10 sayılı yönetim kurulu kararlarına karşı, 23.05.2017 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında karşı oylarımıza rağmen onaylanan bilanço ve ibra edilen yönetim kuruluna karşı ve en önemlisi Göltaş Enerji'nin çok yüksek maliyetlerle, hesap vermez ve denetlenmez şekilde yönetilmesi nedeniyle özel denetçi atanması talepli açtığımız davalar devam etmektedir. Davalar devam ettiği halde, Göltaş Enerji'nin mali verilerine göre sermaye artırımına ihtiyaç olmadığı halde, ortaklık haklarımızı dava yoluyla aramak zorunda kalarak dava açılmasının hemen ertesi günü sermaye artırımı kararı alınarak, 28.08.2017 tarihinde olağanüstü genel kurul toplantısında neden sermaye artırımına gerek olmadığına ilişkin görüşlerimizi izah edip toplantı tutanağına işletmemize ve karşı oy kullanmamıza rağmen, PWC'na yaptırılan şirket değerleme raporuna ve geçmişte Orma A.Ş. hisselerinin satışında gerçekleşen rakamlara göre çok daha yüksek defter değerine rağmen rüçhan hakkının hisse başı 0,814579-TL primli olarak kullanılmak suretiyle, Göltaş Enerji'nin sermaye artırımını gerektirecek bir borcu ya da yeni yatırımı yokken, sermaye artırımı yoluna gidilmiştir. Bu koşullarda yapılan sermaye artırımının gerçek amacının ortaklık haklarımıza zarar vermek olduğu açıktır. Haklarımızı korumak adına gerekli tüm davalar açılmıştır ve bundan sonra da gereken adımlar atılarak davalar açılacaktır. Davalar devam ederken sermaye artırım kararının uygulanması Göltaş Enerji'ye ve ortaklara zarar verecektir. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.