Aksu Enerji'den haber mi sızdı

Aksu Enerji'den haber mi sızdı

Aksu Enerji hisseleri ilk seansta yüzde yüzde 14 prim yaptı. Şirket 2. seans başlangıcında iştirak satışı ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Aksu Enerji hisseleri ilk seansta yüzde yüzde 14 prim yaptı. Şirket 2. seans başlangıcında iştirak satışı ile ilgili açıklama yaptı. Hisse senedi fiyatı üzerinde olumlu etki yaratacağı açık olan iştirak satışı haberinin KAP'ta açıklanmasından önce hissenin tavan olması, kulislerde bazı yatırımcıların önceden, yapılacak açıklamadan haberi olabileceği yorumlarına neden oldu.

29 Mayıs Cuma günü 8.85 liradan kapanış yapan hisse senedi bugün ilk seansta yüzde 14 prim yaparak 10.10 liraya yükseldi ve tavan oldu.

Aksu Enerji, saat 14:17'de Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada yüzde 25.45'ine sahip olduğu Göltaş Enerji Elektrik Üretim'deki paylarının satışı için görüşmelere başlama kararı aldığını bildirdi. Şirketten konu ile ilgili olarak KAP'a gönderilen açıklama şu şekilde:

"Şirketimiz 2014 faaliyet yılı olağan genel kurul toplantısında pay sahipleri tarafından Yönetim Kurulumuzca değerlendirilmesi talep edilen, sermayesinin % 25,45'e sahip olduğumuz Göltaş Enerji Elektrik Üretim A.Ş. iştirak paylarımızın , tamamının muhtemel satışı hususuna ilişkin olarak;

İştirak paylarının satışı hususunun Yönetim Kurulumuzca değerlendirilebilmesi ve potansiyel alıcı arayışına başlanabilmesini teminen, satış fiyatının tespiti için SPK lisanslı uluslararası bir değerleme kuruluşuna değerleme çalışması yaptırılmasına ve bulunacak değer üzerinden potansiyel alıcılarla , Şirketimiz iştirak payı satışına ilişkin görüşmelere başlanılmasına oy birliğiyle karar verimiştir. "

 

AKSU ENERJİ HİSSE DETAY SAYFASI

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.