Aktif Bank üst yönetiminde değişiklikler

Aktif Bank üst yönetiminde değişiklikler

Aktif Bank'ta yeni  yapılanma çerçevesinde üst düzey atamalar gerçekleşti.

A+A-

Aktif Bank'ta yeni  yapılanma çerçevesinde üst düzey atamalar gerçekleşti. Perakende Bankacılık Grup Başkanlığı'na  Pınar Yılmaz atanırken, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Grubu'na Gülben Yağcı liderlik edecek.
Türkiye'nin en kapsamlı finansal teknolojiler ekosistemi olarak  faaliyetlerini sürdüren Aktif Bank'ta yeni yapılanma süreci  kapsamında  perakende bankacılık ile dijital bankacılık ve ödeme  sistemleri grupları, bundan sonraki süreçte farklı yöneticilerin  liderliğinde çalışacak. Bu kapsamda yapılan üst düzey atamalar ile Perakende Bankacılık Grup Başkanlığı görevine Pınar Yılmaz, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Grup Başkanlığı görevine ise Gülben

Yağcı getirildi.
Perakende Bankacılık Grup Başkanı Pınar Yılmaz
İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nden mezun  olan Pınar Yılmaz kariyerinin ilerleyen yıllarında aynı üniversitede Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisansı programını tamamladı. İş  yaşamına bankacılık sektöründe başlayan Yılmaz, 2007 yılından bu yana Aktif Bank bünyesinde görev alıyor. Kredi risk yönetimi, kredi  değerlendirme, strateji oluşturma, kredi derecelendirme modelleri,  finans / bankacılık ürünleri ve pazarlarında müşteri edinme, iş  geliştirme gibi alanlarda uzmanlığı bulunan Pınar Yılmaz, Aktif Bank'ta son olarak Kredi Politika ve Analitik Bölüm Başkanlığı  görevini yürütüyordu. Bundan sonraki süreçte ise Perakende Bankacılık
Grup Başkanlığı görevini üstlenecek.
Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Grup Başkanı Gülben Yağcı
Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde aldığı lisans  eğitiminin ardından aynı üniversitede İngilizce İşletme Bölümü'nde  yüksek lisans derecesini de tamamlayan Gülben Yağcı, 2005 yılından bu  yana bankacılık sektöründe çalışıyor. Dijital bankacılık alanında 16  yılı aşkın deneyimiyle çeşitli görevler üstlenen Yağcı, Aktif Bank  ailesine katılmadan önce ininal'da Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alıyordu.

Dijital bankacılık, dijital  pazarlama, uçtan uca dijital kullanıcı deneyimi, fintek & ödeme  sistemleri, büyüme odaklı pazarlama stratejileri geliştirme ve hayata  geçirme konularında uzmanlığı bulunan Gülben Yağcı, 1 Eylül 2021  tarihi itibarıyla yeni oluşturulan Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Grubu'na Başkan olarak atandı. Gülben Yağcı, grup çatısı  altında konumlanan Ödeme Sistemleri, İnovasyon ve Fintek İşbirlikleri Birimi ile Dijital Bankacılık Birimi'nin faaliyetlerine liderlik  edecek.