Aktifbank'ta sürpriz istifa

Aktifbank'ta sürpriz istifa

Üç ay önce Aktifbank Genel Müdürlüğü görevine getirilen Galip Tözge görevinden istifa etti

A+A-

Üç ay önce Aktifbank Genel Müdürlüğü görevine getirilen Galip Tözge görevinden istifa etti. Tözge, Aktifbank'tan sürpriz bir şekilde ayrılıp Ağaoğlu Grubu'na geçen Önder Halisdemir'in yerine bu göreve getirilmişti. Banka'dan Kamuyu AYdınlatma Platformu'na gönderilen açıklamaya göre, Tözge Çalık Grubu'nda  yurtiçi ve yurtdışındaki finans sektöründeki yatırımlarının koordinasyon ve stratejik planlamasını yürütecek.

Aktif Yatırım Bankası’ndan KAP’a yollanan açıklamada şöyle denildi: 

“Aktif Bank Genel Müdürlüğü görevini yılın ilk günlerinde devralan ve bu süre içinde bankanın yeniden yapılanması ve orta ve uzun dönemi kapsayacak stratejik konumlanması için gerekli planlama çalışmalarını yürütmekte olan Galip Tözge, buna uygun olarak Çalık Finansal Hizmetler Grubu'nda görevlendirilmiştir. Galip Tözge, yeni görevi kapsamında Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışındaki finans sektöründeki yatırımlarının koordinasyon ve stratejik planlamasını yürütecektir.

Galip Tözge Aktif Bank Genel Müdürlük görevinden 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle ayrılacaktır. Aktif Bank Yönetim Kurulu, yeni Genel Müdür atama sürecini başlatmıştır.”

Öte yandan Tözge'nin ayrılması ile boşalan genel müdürlük görevine daha önce Aktifbank'ta sermaye piyasalarından sorumlu genel müdür yardımcısı Serdar Sümer'in getirileceği iddia edildi

 

 


 
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.