Alapala, İtalyan Axor'un yüzde 70'ini satın aldı

Alapala, İtalyan Axor'un yüzde 70'ini satın aldı

Alapala, İtalyan makarna makineleri üreticisi Axor'un yüzde 70'ini satın aldı.

A+A-

BORSATEK ÖZEL - Değirmen, silo ve depolama sistemleri ve makineleri imal eden Alapala, İtalyan makarna makineleri üreticisi Axor'un yüzde 70'ini satın aldı. 

1954 yılında kurulan Alapala Makina, tahıl ve yem değirmenleri, tahıl taşıma ve depolama sistemleri üretiyor ve anahtar teslim tesisler kuruyor. Üretiminin yüzde 95’ini ihraç eden ve “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı” arasında yer alan Alapala Makina, sektöründe dünyanın önde gelen iki firmasından biri olarak biliniyor. Almanya, Fransa, İtalya ve ABD gibi gelişmiş sanayi ülkeleri dâhil, dört kıtada 100’den fazla ülkede kurduğu çok sayıda anahtar teslim fabrika olan şirketin 600'den fazla tamamlanmış projesi var.

Axor, İtalya'nın önde gelen üreticilerinden 

İtalyan Axor ise İtalya'nın önde gelen makarna makine üreticilerinden biri ve bugüne kadar aralarında Avrupa, Amerika, Afrika ve Ortadoğu olmak üzere 150 tesis kurduğu belirtiliyor.

Bu satın alma ile Alapala Makina Grubu, tahıl işlemeden sonra makarna makinesi sektörüne de giriş yapmış olacak. Alapala Grubu'nun İtalya, Ukrayna ve İngiltere de şirket ve ortaklıkları da bulunuyor.

İlgili Haberler