ALB Menkul VİOP analizi

ALB Menkul VİOP analizi

VIOP 30 KONTRATI: PMI dataları yavaşlamayı işaret ediyor

A+A-

VIOP 30 KONTRATI: PMI dataları yavaşlamayı işaret ediyor

 

Dün Avrupa’dan gelen İmalat ve Hizmetler PMI verileri beklentilerin altında kalırken AMB’nın aldığı önlemlerin piyasada  beklenen canlanma etkisini henüz yaratmadığı görüldü. ABD tarafında da büyümenin yavaşlaması nedeniyle İmalat PMI verisi beklentinin altında kalırken yeni konut satışları ve haftalık işsizlik başvurularınında beklentileri karşılayamadığını gördük. Avrupa borsaları karışık bir seyir izlerken ABD’den gelen şirket bilançolarının pozitif gelmesi borsalardaki yükselişi destekleyici unsur oldu.

 

Çarşamba  günü TCMB yapmış olduğu faiz toplantısında politika faizini değiştirmeyerek sabit bırakmıştı.Banka koridorun alt ve üst bandına dokunmadı. Ancak TCMB daha önce sözlü yönlendirmeyle bahsettiği gibi bankaların Merkez Bankası’nda tuttukları TL zorunlu karşılıkların faizini 50 baz puan artırarak piyasadaki TL likiditesini azaltmaya çalışırken bankaların TCMB’dan borçlandıkları döviz depo faizlerinde  Euro ve Dolar’da 50 baz puan indirime giderek bankalara daha ucuz döviz taahhüdünde bulunarak kuru dengelemeye çalıştı. Ancak açıklama ve yapılan değişiklikler piyasanın beklentilerini karşılamazken kurda ve tahvilde yükseliş, borsa tarafında ise düşüşler görüldü.

 

Bugünkü veri akışına baktığımızda dışarıda Almanya’da İFO iş iklimi endeksi açıklanacakken ABD tarafında da dayanıklı mal sipariş verilerini takip ediyor olacağız. Türkiye’de ise kapasite kullanım oranı ile imalat güveni günün beklenen verileri olacaktır.

 

Teknik açıdan kontrata baktığımızda önemli gördüğümüz 102,500 seviyesini takip edeceğiz. Bu seviyenin üstüne tekrar çıkmamız halinde 104,600 direncine doğru yükselişler görülebilir. Aşağıda ise  101,500 desteğinin altında 98,600 desteğine kadar düşüşler görülebilir.

 

VIOP USDTRY KONTRATI: ABD Verileriyle Geriledi

 

Dün ABD tarafında işsizlik başvuruları 287 bin olan piyasa beklentilerinin üzerinde, 295 bin olarak açıklanırken yeni konut satışları verisi ise 515 bin olan beklentilerin aşağısında, 481 bin olarak açıklandı. Oldukça volatil bir gün geçiren kur, sabah saatlerinde kendine yeni zirve seviyeleri edinmesine rağmen, beklentileri karşılamayan ABD verileri sonrası geriledi.

 

Bugün yurtiçinde kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri açıklanacakken ABD tarafında ise çekirdek dayanıklı malların siparişleri verisi takip edilecek. Dayanıklı malların siparişleri verisinin beklentilerin üzerinde açıklanması durumunda dolarda bir değerlenme görebiliriz.

 

Teknik olarak baktığımızda USDTRY paritesinde daha önceki tarihi zirvemiz olan 2,7366 direncinin kırılması halinde 2,7500 direncine doğru yükselişler görülebilir. Kar satışlarının yaşanması halinde aşağıda 2,6880 desteğini deneyecek olan parite, bu desteğin kırılması halinde de 2,6470 desteğine kadar gerileyebilir.

 

VIOP ALTIN KONTRATI: 1192 Direnci Kritik

 

Dün ABD tarafında işsizlik başvuruları 287 bin olan piyasa beklentilerinin üzerinde,295 bin olarak açıklanırken yeni konut satışları verisi ise 515 bin olan beklentilerin aşağısında, 481 bin olarak açıklandı. Altın ise olumsuz ABD verileriyle birlikte yükseldi.

 

Bugün ABD tarafında çekirdek dayanıklı malların siparişleri verisi takip edilecek. Dayanıklı malların siparişleri verisinin beklentilerin üzerinde açıklanması durumunda altında aşağı yönlü bir baskı görebiliriz.

 

Teknik olarak baktığımızda, altında 1207 direnci kırılamayınca aşağı yönlü hareketlerin geldiğini izledik. Önemli bir destek seviyesi olan 1184 desteğinin kırılması halinde 1174 desteğine kadar düşüşler görülebilir. 1174 desteğinin altında daha sert satışlar gözlemlenebilir. Yukarıda ise 1207 direncinin üzerinde, 1222 direncine doğru yükselişler yaşanabilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.