ALB Menkul VİOP: Destek 98300'de

ALB Menkul VİOP: Destek 98300'de

Bugün yurtiçinde işsizlik oranı takip edilecek. İşsizlik oranı Şubat ayında yüzde 11,2 olarak gerçekleşmişti.

A+A-

ALB Menkul'ün VİOP değerlendirmesi şöyle oldu: 

 

VİOP 30: Cuma gününden kalanlar…

Haftanın son işlem gününde Euro Bölgesi’nde Yunanistan endişeleri devam etti. Merkel’in Cuma günü yaptığı açıklamalarda Euro’nun aşırı güçlenmesinin İspanya ve Portekiz gibi ülkeler için olumsuz olacağını ve bu ülkelerde reformların yapılmasının zorlaşacağını söylemesi Avrupa borsalarına satış getirdi. Yunanistan Hükümet Sözcüsü ise yaptığı açıklamalarda Yunanistan’ın kırmızı çizgilerinden taviz vermeyeceğini açıklarken görüşmelerin teknik müzakereler çerçevesinde bittiğini ancak siyasi temasların devam ettiğini ifade etti. ABD tarafında ÜFE verileri beklentilerin hafif üzerinde olumlu gelirken, Michigan tüketici güveninin arttığını izledik. Avrupa borsaları Merkel’in konuşması sonrası negatif tavrını sürdürüp günü ekside tamamladı. ABD borsaları da Avrupa borsaları paralelinde günü satışla kapattı. Yunanistan’ın kreditörlerle Pazar günü yaptığı görüşmenin de anlaşmazlıkla sonuçlanmış olması nedeniyle bugün Avrupa borsalarının düşüşle açılması bekleniyor.

Cuma günü yurtiçinde veri akışı sakindi. Siyasilerin koalisyon için görüşlerini yumuşatmasının ardından Cuma günü önemli bir haber akışı yoktu. Yurtiçindeki sakin seyir ile birlikte gösterge tahvil faizleri günü yatay kapattı. Siyasi kanattan daha fazla olumlu mesajın gelmemesi ve yurtdışı borsalarının negatif seyri de Borsa ve VIOP’ta satışların gelmesine yol açtı. Bugün yurtiçinde işsizlik oranı takip edilecek. İşsizlik oranı Şubat ayında yüzde 11,2  olarak gerçekleşmişti. Beklenti Mart ayında verinin yüzde 10,9’a düşüş yaşayacağı yönündedir.

Bugün yurtiçinde işsizlik oranı açıklanacak. Yurtdışında ise ABD’de New York imalat endeksi, kapasite kullanım oranı, sanayi üretimi açıklanacak.

 

Teknik olarak 99,500’ün üstünde önce 100,700 ve arkasından 101,800 direncine doğru yükselişler yaşanabilir. Aşağıda ise 98,300 desteğinin altında önce 97,300 ve arkasından 96,300 seviyesine kadar düşüşler görülebilir.

 

VİOP USDTRY Kontratı: Yurtiçi ve yurtdışı gündem yoğun olacak…

Bu hafta piyasalar  Fed’den gelecek faiz kararını ve TÜFE verilerini izleyecek. ABD tarafında yoğun ve önemli bir veri akışı olması dolayısıyla sert fiyatlama hareketleri oluşabilir. Özellikle Fed’den her ne kadar bir faiz değişikliği beklemesek de faiz artırımına ilişkin bir sinyal verip veremeyeceğini takip edeceğiz.

Bugün yurtiçinde işsizlik oranı takip edilecek. İşsizlik oranı Şubat ayında yüzde 11,2  gerçekleşmişti. Beklenti Mart ayında verinin yüzde 10,9’a düşüş yaşayacağı yönündedir. Yurtdışında ise ABD’de New York imalat endeksi, kapasite kullanım oranı, sanayi üretimi açıklanacak. Bugün ABD’den gelecek verilerin beklentilerin üzerinde gelmesi halinde dolarda değer kazançları oluşabilir.

Teknik olarak kısa vadeli satış baskısı gözlemliyoruz. 2,7365’in üstünde önce 2,7900 direncine kadar yükseliş görülebilir. Aşağıda ise 2,7050 desteğinin altında önce 2,6690 ve arkasından 2,6480 seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir.

 

VİOP Altın Kontratı: Spot altında volatilite artabilir…

Piyasaların gözü bu hafta Fed’den gelecek faiz kararına ve TÜFE verilerine çevrilmiş durumdadır. ABD tarafında yoğun ve önemli bir veri akışı olması dolayısıyla sert fiyatlama hareketleri oluşabilir. Özellikle Fed’den her ne kadar bir faiz değişikliği beklemesek de faiz artırımına ilişkin bir sinyal verip vermeyeceğini takip edeceğiz.

Bugün ABD’de sanayi üretimi, kapasite kullanım oranı ve New York imalat endeksi gibi veriler öne çıkacaktır. ABD’den gelecek verilerin beklentilerin üzerinde gelmesi halinde dolarda değer kazançları oluşabilir. Gelecek verilerin beklentilerin altında kalması halinde ise dolarda değer kayıpları devam edebilir.

Teknik olarak altında 1205’in üzerinde 1220 direnci takip edilecek. Aşağıda ise 1179’nun altında ise 1167 desteğine kadar düşüşler görülebilir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.