Albaraka Türk payları VBTS kapsamında

Albaraka Türk payları VBTS kapsamında

ALBRK.E payları 1 Mart seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek

A+A-

Albaraka Türk (ALBRK.E) payları 1 Mart seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili  işlemlere konu edilemeyecek. SPK hafta başında yaptığı açıklamada Albaraka işlem sırasında gerçekleştirdiği piyasa dolandırıcılığı kapsamındaki işlemleri nedeniyle Galip Öztürk ve iki şirketi hakkında yaptırım kararı almıştı

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, ALBRK.E  payları 15/02/2019 tarihinden (seans başından) itibaren 01/03/2019 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir. 

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler  A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.