Albayrak banka genel müdürleriyle buluşuyor

Albayrak banka genel müdürleriyle buluşuyor

Kamu bankaları ve 10 büyük bankanın genel müdürleri bugün saat14.00'te Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bir araya  geliyor.

A+A-

Bankacılık sektöründe son dönemde düzenlemeler tarafında yaşanan  hareketlilik hız kazanırken, sektör yöneticilerinin bugün rotayı Ankara'ya çevirdiği öğrenildi.

BloombergHT'den Sefer Yüksel ve Cumhur Örnek'in haberine göre, Bloomberg HT'nin üst düzey iki banka yöneticisinden edindiği bilgilere  göre, kamu bankaları ve 10 büyük bankanın genel müdürleri bugün saat
14.00'te Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bir araya  geliyor. Bakan Albayrak ile banka yöneticilerinin gündeminde Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) sektörde son  dönemde üste üste uygulamaya koyduğu düzenlemelerin olacağı öğrenildi.

Banka yöneticilerinin Bakan Albayrak ve kurmayları ile ağırlıklı  gündem maddesi olarak, 1 Mayıs itibarıyla uygulamaya konulan Aktif Rasyosu düzenlemesi ve bu düzenlemeye 1 Haziran itibarıyla getirilen  yeni kuralların bankalara ve sektöre etkisini konuşacakları gelen  bilgiler arasında. Bloomberg HT'ye bilgi veren kaynaklar, toplantı  gündeminde bankalara kesilen cezaların olmadığını ifade ettiler.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.