Alibaba`nın kurucusu Jack Ma'ye 3 milyar dolar kazandıran konuşma

Alibaba`nın kurucusu Jack Ma'ye 3 milyar dolar kazandıran konuşma

E-ticaret devi Alibaba`nın kurucusu Jack Ma, şirketin gelirlerindeki artış beklentilerine borsadan olumlu geri dönüş aldı. Hisse değerleri bir anda fırlayan Alibaba, kurucusu Jack Ma`ya birkaç saatte 3 milyar dolar kazandırdı.

A+A-

Alibaba internet platformunun kurucusu Jack Ma, günün en mutlu insanı olabilir. Perşembe günü şirket cirosunda yüzde 50 artış beklendiğinin açıklanmasının ardından Alibaba hisseleri de coştu. Borsada yaşanan bu doping etkisiyle, Jack Ma da servetine 2.8 milyar dolar katmış oldu.

Şirketin tahminleri gerçekleştiği takdirde, gelirlerdeki artış iki yıl üstüste yüzde 50 ya da üzerine çıkmış olacak. Bloomberg verilerine göre Jack Ma, yüzde 7.1 oranına tekabül eden yaklaşık 3 milyar dolarlık bu sıçramayla servetini 41.8 milyar dolara taşımış oldu. Geçen seneyle karşılaştırıldığında, Jack Ma'nın zenginliği tam yüzde 25.5 oranında yükseldi.

HAYIR İŞLEMEYİ UNUTMUYOR

Hâlihazırda Çin'in en zengini, dünya genelinde de 14. en varlıklı insan olan Ma, bir yandan cömertliği de elden bırakmıyor.

Habertürk'ün derlemesine göre milyarder iş adamı, Alibaba'nın 35 milyon hissesini kâr amacı gütmeyen Singapur merkezli SymAsia girişimine bağışladı. Jack Ma, aynı zamanda Alibaba satışlarından her sene yüzde 0.3 oranında bir payı çevreyi koruma faaliyetlerine ayırıyor. Geçen sene bu tutar 7 milyar doları bulmuştu.

Elektronik ticaret devi, Çin'deki internet harcamalarının en cazibeli merkezi durumunda. Perşembe günkü haberin ardından hisse değerleri de yüzde 61.62 artış kaydetti.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.