Alkim hisselerinde işlemler durduruldu

Alkim hisselerinde işlemler durduruldu

Alkim, Taksim’de bulunan genel müdürlük binasını satışa çıkardı. Haberin KAP yerine basında yer alması sonrası hisseler sert yükseldi. İşlemler geçici olarak durduruldu

A+A-

Alkim AŞ, İstanbul Taksim’de bulunan genel müdürlük binasını satışa çıkardı. 60 milyon TL değer biçilen bina Gümüşsuyu Caddesi üzerinde bulunuyor. Satışın gerekçesini ise, şirket merkezinin başka bir yere taşınma planı oluşturuyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, temeli 1940’lı yılların sonunda Kimya Mühendisi Veda Kora tarafından atılan Alkim Alkali Kimya AŞ, genel müdürlük binasını satışa çıkardı. Gazete ilanı ile satışa çıkarılan bina için 60 milyon liralık değer belirlendi.

İlana göre, binanın deprem güçlendirmesi de yapılmış durumda. Hali hazırda Alkim’in genel müdürlük binası olarak kullanılan binanın boş olarak teslim edileceği bilgisi ilanda yer alıyor.

Haber ile cuma günü 18.800 TL'den kapanan Alkim hisseleri 22.560'a yükselirken devre kesici uygulaması çerçevesinde işlem sırasında sürekli işleme ara verilerek, tek fiyat emir toplama uygulaması başladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.