Alman Haibrag Türkiye'de 58 milyon euroluk yatırım hedefliyor

Alman Haibrag Türkiye'de 58 milyon euroluk yatırım hedefliyor

Alman şirketleri Koronavirüs’ün ekonomik etkileri yüzünden dış  yatırım planlarını kısarken Alman firması Haibrag, Türkiye pazarında e-ticaret online mağazacılık sektörüne önümüzdeki 5 yıl içerisinde 58  milyon euroluk yatırım planlıyor.

A+A-

Alman şirketleri Koronavirüs’ün ekonomik etkileri yüzünden dış  yatırım planlarını kısarken Alman firması Haibrag, Türkiye pazarında e-ticaret online mağazacılık sektörüne önümüzdeki 5 yıl içerisinde 58  milyon euroluk yatırım planlıyor. Şirket aldığı bu kararla binlerce  kişiye de iş imkanı sunacak
    Haibrag e-ticaret marketleri A.Ş olarak Türkiye’de şirket kuruluş  işlemlerini gerçekleştirip personel ve teknik alt yapısını tamamlayan  firma, ofis malzemelerinden kırtasiyeye, gıdadan temizlik ürünlerine,  elektronik eşyadan mobilya ve hırdavata varan 40 bin çeşit ürünle  hizmet verecek.

    Türkiye pazarı bizim için çok önemli
    ‘Yaşam için her şey’ sloganıyla Türkiye pazarına giren Haibrag A.Ş
Türkiye CEO’su Murat Kadir Gül,e-ticaret platformunu diğer  platformlardan ayırmak için 2 temel üzerinde yoğunlaşıyor.
    İlk olarak lojistiğe önem verdiklerini belirten Gül, “Öncelikle
İstanbul ve Kocaeli’nden başlayıp  7 bölgede 18 ilde depo ve dağıtım  ağlarımızı oluşturup, kendi araç filomuz ve personellerimizle en hızlı  hizmeti vermeyi planlıyoruz. Pandemi dönemimde boş durmadık çok iyi  bir teknik alt yapı ve Türkiye’nin sektöründeki en iyileri olan bir  personel alt yapısını kurduk. Aynı zamanda satacağımız 40 bin çeşit  ürün konusunda Almanya başta olmak üzere yurt dışından getireceğimiz  ürünler ve Türkiye’den alacağımız ürünlerin tedarik alt yapısını  oluşturduk. Türkiye Pazarı bizim için çok dinamik ve gelişmeye açık ve  bu coğrafyadaki ana dağıtım üssümüz olacak. Bu yüzden 5 yıllık  planlarımızı yaptık” diye konuştu.
    Alman kalite ve disipliniyle yüzde yüz müşteri memnuniyetini  hedefliyoruz
    Ayrıca müşteri sorunlarına yüksek duyarlılıkla çözüm getirme  prensibiyle çalıştıklarını ifade eden Gül,“Son yıllarda e-ticaretin  artması ile birlikte zaman zaman üründen ve hizmetten kaynaklı müşteri  memnuniyetsizliğini gözlemliyoruz. Bu durum sektörün gelişmesinin  önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Biz Haibrag olarak bunun  farkındayız ve bu konuda personel eğitimlerimiz devam ediyor.
Müşterilerinin sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz.
Haibrag A.Ş Alman kalite ve disipliniyle yüzde yüz müşteri  memnuniyetini hedeflemiştir” diyerek açıklık getirdi. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.