Alman Kalkınma Bankası: Türkiye'ye desteğimiz sürecek

Alman Kalkınma Bankası: Türkiye'ye desteğimiz sürecek

Alman Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Frank Bellon, çevre, iklim koruma ve Suriyeli mültecilerin uyumu konularında Türkiye'yle mali işbirliğini geliştirmek istediklerini belirtti.

A+A-

Alman Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Frank Bellon, çevre, iklim koruma ve Suriyeli mültecilerin uyumu konularında Türkiye'yle mali işbirliğini geliştirmek istediklerini belirtti.

Alman Kalkınma Bankası (KfW) Türkiye Direktörü Bellon, Türkiye ile mali işbirliği portföyünün 1 milyar 900 milyon euro olduğunu, Türkiye'deki sığınmacılara yönelik projelere desteklerinin de 579 milyon euro'ya ulaştığını söyledi.

DW Türkçe'den Değer Akal'ın haberine göre, Türkiye'deki mültecilere yapılan yardımlarla uyum ve kapsayıcılığı teşvik etmek istediklerini anlatan Bellon, "Bu süreçten sadece mülteciler değil yereldekiler de yararlanıyor. Biz toplumsal sorunların oluşmasını değil toplumsal kapsayıcılığı teşvik etmek istiyoruz" dedi.

Türkiye ile yeni dönemde işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini söyleyen Bellon, "Yeni cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni bir kabine var. Konularımız hakkında muhataplarımızın belirlenmesi, iyi işleyen işbirliğimizin de sürmesi, bizim için önem taşıyor ve bunun bu şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Yeni hükümetin çevre ile iklim konularındaki hedeflerini koruması bizim için önemli. Yine yaptığımız mülteci yardımları bağlamında da aynı şekilde Türk hükümetinin Suriyeli mültecilere yardım ve uyumunun desteklenmesi yönünde bugüne kadar sergilediği kararlılığın da süreceğine inanıyoruz. Çünkü bunlar Türkiye'yi destekleyebileceğimiz ve desteklemek istediğimiz alanlar" diye konuştu.

SURİYELİLERİN NÜFUSUNUN YÜKSEK OLDUĞU İLLERDE OKUL İNŞASI VE DONANIMI

Bellon, projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

"AB'nin sağladığı 415 milyon euro tutarındaki kaynakla gerçekleştirmekte olduğumuz projelerin en büyüğü, Türkiye'nin güneydoğusunda, Suriyeli mülteci nüfusunun yüksek olduğu illerde, 100 bini aşkın öğrenci için 150 okulun inşası ve donanımını öngörüyor. AB finansmanı ile gerçekleştirdiğimiz bir diğer proje de mesleki eğitim merkezlerine ekipman sağlanmasını öngörüyor. Çünkü mültecilere mesleki yetkinlik kazandırmak, bu yolla da sosyal ve ekonomik uyumu desteklemek büyük önem taşıyor. Bir diğer proje de mültecilerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki okullarda güneş enerjisi tarlaları ve fotovoltaik çatı panelleri sistemlerinin kurulmasını öngörüyor. Bu yolla enerji güvenliğine katkı, yenilenebilir enerjiyi teşvik ve okulların enerji maliyetlerini azaltmak hedefleniyor."

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.