Alman sanayicisi önümüzdeki üç aydan ümitli

Alman sanayicisi önümüzdeki üç aydan ümitli

Alman endüstrisi, önümüzdeki üç ay içinde üretimin artmasını bekliyor.

A+A-

Alman endüstrisi, önümüzdeki üç ay içinde üretimin artmasını  bekliyor. Ifo'dan yapılan açıklamaya göre, beklenti üst üste ikinci kez  iyileşme gösterdi. Mayıs ayında -19,5 puan olan Ifo üretim göstergesi Haziran ayında 4,3 puana yükseldi. Bu, Almanya'nın yeniden birleşmesinden bu yana  görülen en büyük ikinci artış oldu. Üç ay içinde ilk kez, üretimini  genişletmek isteyen şirketler çoğunlukta yer aldı.

Öte yandan, Almanya'da dün fabrika siparişlerinin beklentileri karşılamamasından sonra sanayi üretiminde de tahminlerin altında artış yaşandı. Almanya İstatistik Bürosu(Destatis) tarafından açıklanan verilere  göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mayıs ayında %7,8 artış gösterdi. Piyasa beklentisi %10,0 artış olacağı  yönündeydi. İmalat sanayi üretiminde üretim %10,3, inşaat üretimi %0,5 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış verilerle sanayi üretimi yıllık düşüşü %19,3 olarak belirlendi. Sanayi üretimi Nisan ayında koronavirüs salgınının etkisiyle aylık
%17,9, yıllık %16,8 gerilemişti.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.