Alman şirketler ciro artışında sınıfta kaldı

Alman şirketler ciro artışında sınıfta kaldı

Alman şirketlerin cirosu geçen yıl sadece yüzde 1,2 oranında arttı

A+A-

Dünyanın önde gelen şirketleri arasında yapılan bir araştırma Alman şirketlerin cirosunun geçen yıl sadece yüzde 1,2 oranında arttığını gösterdi. Amerikan şirketleri ise cirolarını yüzde 10,5 oranında artırdı.

DW'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Yapılan bir araştırma, Almanya'nın önde gelen şirketlerinin ciro ve kâr artışında dünyanın büyük şirketleri ile karşılaştırıldığında alt sıralarda yer aldığını ortaya koydu. Stuttgart merkezli EY Danışmanlık Şirketi'nin araştırmasına göre, borsada işlem gören yüksek cirolu bin şirketin sadece 44'ünü Alman şirketleri oluşturuyor. Bu şirketlerin cirosunda 2018'de bir önceki yıla göre ortalama yüzde 1,2 oranında artış kaydedildi. Faiz ve vergi öncesi kârın ise yüzde 10 azaldığı tespit edildi.

EY Danışmanlık Şirketi'nin araştırmasına göre, geçen yıl en fazla ciroyu yapan bin şirketten 299'u ABD'de, 146'sı Japonya'da, 79'u ise Çin'de faaliyet gösteriyor.

Araştırmaya göre, geçen yıl Amerikan şirketleri cirolarını yüzde 10,5 oranında artırdı. Asya'da faaliyet gösteren şirketlerin cirolarında ise yüzde 10,1 artış kaydedildi. Avrupa'daki şirketlerin cirolarındaki artışın ise yüzde 7,7 olduğu tespit edildi. 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.