Almanlar Macron'a Merkel'den çok güveniyor

Almanlar Macron'a Merkel'den çok güveniyor

Almanya'da yapılan bir ankete göre Almanlar Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a başbakanları Merkel'den daha fazla güveniyor. Almanların en az güvendikleri liderlerin başında ise ABD Başkanı Donald Trump geliyor.

A+A-

Almanya'da yapılan bir ankete göre Almanlar Fransa Cumhurbaşkanı  Macron'a başbakanları Merkel'den daha fazla güveniyor. Almanların en  az güvendikleri liderlerin başında ise ABD Başkanı Donald Trump  geliyor. 

Bir kamuoyu araştırmasına göre Almanlar Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron'a Başbakan Angela Merkel'den daha fazla güveniyor. Kantar Emnid  kamuoyu araştırma şirketinin Funke medya grubu adına yaptığı anket  Almanların yüzde 55'inin Macron'a "büyük", yüzde 30'unun ise "nispeten  az" güvendiğini gösteriyor. Soru yöneltilenlerin yüzde 15'i fikri  olmadığını ya da yanıt vermek istemediğini beyan etti.
   
Sonuçlara göre Merkel'e Almanların yüzde 51'i "büyük", yüzde 45'i ise "daha az" güven duyuyor. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'a  güvenlerinin sınırlı olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 45, Kurz'a tam  güvendiklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 24 çıktı.


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.