Almanlardan Yunanistan'a veto

Almanlardan Yunanistan'a veto

Alman politikacıları Yunanistan'a daha fazla taviz verilmesine karşı

A+A-


Almanya'nın önde gelen politikacıları Cumartesi günü yaptıkları açıklamada Yunanistana daha fazla taviz verilmesine karşı çıktılar ve Yunatistan'a yapılacak herhangi bir yardımın artık ulusal parlamentoda onaylanması gerektiğini dile getirdiler.

Almanya Parlamentosu ekonomi komitesi başkanı Peter Ramsuer, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Yunanistan'a bu zamana kadar verilen tavizlerin şimdiden Alman parlamentosunun üzerinde anlaştıklarının ötesine geçmiş durumda olduğunu dile getirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve IMF Başkanı Christine Lagarde Yunanistan'e ek kurtarma fonu aktarılması ile bağlantılı tasarruf önlemlerinin gevşetilmesine taraftar olduklarına dair
işaretler vermişlerdi.

Ancak Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras Cuma güü yaptığı açıklamada uluslararası kreditörlerin kurtarma anlaşması şartlarının gerçek dışı olduğu ve hiç de hoş olmayan bir süpriz olduğu yorumunda bulunmuştu. Bununla birlikte Tsipras, nihai anlaşmanın hiç olmadığı kadar yakın olduğunu dile getirmişti.

Bazı Alman politikacılar, sıkı bir duruş sergilediler Hristiyan Demokrat politikacı Frank Steffel Cumartesi günü yayınlanan Bild gazetesinde yer alan açıklamalartında "Alman hükümeti daha fazla tavizi hiç bir şekilde kabul etmemeli." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.