Almanya, Kuzey Akım 2'nin lisans sürecine dur dedi

Almanya, Kuzey Akım 2'nin lisans sürecine dur dedi

Kuzey Akım 2'nin Almanya’da yer alan kısmının işletilmesi için iştirak kurma kararı almasından sonra, Alman Federal Ağ Ajansı Kuzey Akım 2’nin lisanslama sürecini hukuki statüsündeki değişiklikten dolayı durdurdu.

A+A-

Alman Federal Ağ Ajansı, Kuzey Akım 2’nin lisanslama sürecini hukuki statüsündeki değişiklikten dolayı durdurdu. Karar, şirketin Kuzey Akım 2’nin Almanya’da yer alan kısmının işletilmesi için iştirak kurma kararı almasından sonra geldi.

Yeni kurulan iştirak almanya Enerji Sektörü Yasası çerçevesinde bağımsız iletim operatörlerinin yerine getirmesi gereken fiyat ayrıştırma prosedürlerini sağlamak zorunda. Bundan dolayı Kuzey Akım 2’nin lisanslama prosedürü şirketin ana varlıkları ve insan kaynağı iştirake devredilene ve yetkili otoriteler tarafından kontrol edilene kadar durduruldu.

Kuzey Akım 2’nin lisanslama prosedürünün durdurulduğuyla ilgili haberlerden sonra Avrupa’da vadeli kontratlarda hızlı bir yükseliş görüldü. Hollanda’da vadeli doğalgaz kontratları yüzde 10 yükselişle megavatsaat başına 88 dolara tırmandı.