Almanya resesyon için hazırlık yapıyor

Almanya resesyon için hazırlık yapıyor

Almanya, derin bir resesyon olasılığına karşı teşvik planı hazırlıyor

A+A-

Almanya, derin bir resesyon olasılığına karşı teşvik planı hazırlıyor. Bloomberg News'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Alman hükümeti, Avrupa'nın en büyük ekonomisini desteklemek için harekete geçmeye hazırlanıyor. Hükümet, derin bir resesyonun ortaya çıkması halinde tetiklenecek mali teşvik tedbirleri hazırlıyor.

Kaynakların verdikleri bilgiye göre hazırlanan program, büyük ölçekli bir işsizliğin engellenmesi için yurt içi talebi ve tüketici harcamalarını artıracak şekilde dizayn edildi. 

Pakette, 2009 krizinde olduğu gibi Alman tüketicilere yeni araçlar almaları için primler verilmesine benzer tedbirler yer alacağı öngörülüyor. Hükümetin ayrıca, enerji açısından verimli konutları teşvik etmesi, kısa vadeli istihdama destek sağlaması, sosyal yardımlar yoluyla gelirleri yükseltmesi bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.