Almanya tahvil faizi ECB faizini geçti

Almanya tahvil faizi ECB faizini geçti

Almanya 2 yıllık tahvil faizi 6 yıldan sonra ilk defa Avrupa Merkez Bankası mevduat faizinin üzerine çıktı.

A+A-

Almanya’nın 2 yıllık tahvil faizi 2015’ten bu yana ilk defa eksi yüzde 0,50 seviyesinde bulunan Avrupa Merkez Bankası mevduat faizinin üzerine çıktı. Salı günü eksi yüzde 0,47’ye kadar yükselen Almanya 2 yıllık tahvil faizi sonrasında yeniden eksi yüzde 0,50 seviyesine geriledi.

Bloomberg'in haberine göre ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artıracağına dair beklentiler yeni yılda tahvil piyasalarında faizlerin yükselmesini tetiklemişti. Almanya 10 yıllık tahvil faizi de Ocak ayı ortasında Mayıs 2019’dan sonra ilk defa pozitif tarafa geçmişti. 

Yatırımcıların ABD’de yükselen enflasyona dair endişeleri artarken swap piyasaları 2022 yılında beş adet faiz artırımı gerçekleşebileceğini fiyatladı.

Bloomberg’in verilerine göre, piyasalar Mart ayında 25 baz puanlık faiz artırımına neredeyse kesin gözüyle bakarken 50 baz puanlık bir artırım olabileceğini de fiyatlamaya başladı.

Doların en çok işlem gördüğü para birimlerine karşı performansını ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi hafta başından bu yana gerileyerek dolarda zayıflamaya işaret ediyor. 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin faizi bu hafta yüzde 1,76 seviyesinde yatay seyrediyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler