Almanya'da saatlik asgari ücret 12 euroya yükseltildi

Almanya'da saatlik asgari ücret 12 euroya yükseltildi

Almanya'da halen 9,82 euro olarak uygulanan ve 1 temmuzdaki normal zam ile 10,45 euroya yükselecek olan saatlik asgari ücretin 1 Ekimden itibaren 12 euroya yükseltilmesine karar verildi.

A+A-

Almanya'da saat başına ödenen asgari ücret 1 Ekim'den itibaren 12 euroya yükseltilecek. Bakanlar Kurulu Çarşamba günkü oturumunda Çalışma Bakanı Hubertus Heil‘in (SPD) asgari ücretin yükseltilmesine ilişkin tasarısını kabul etti. Böylece Bakanlar Kurulu, Başbakan Olaf Scholz'un (SPD) seçim vaatlerinden birine yeşil ışık yakmış oldu.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, ZDF kanalında yayınlanan Morgenmagazin programında yaptığı açklamada "Asgari ücreti, yoksulluğa karşı daha dirençli olması için 12 euroya yükseltiyoruz" dedi. Bakan, asgari ücretin yükseltilmesini gerekli bir adım olarak gördüğünü belirterek, artışın Almanya'da satın alma gücünü de artıracağını ifade etti. Artıştan yaklaşık 6,2 milyon işçi yararlanacak.

Şu anda Almanya'da asgari ücret 9,82 euro.

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren asgari ücretlerde bir düzenlemeye gidilerek, 10,45 euro olarak ödenmesinin sağlanması planlanıyor. Bu tarihten üç ay sonra, 1 Ekim'den itibaren de 12 euroya çıkarılacak. Bu artış, daha önceki uygulanan zam oranlarından bağımsız olarak, bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilecek.

Almanya'da normal şartlarda asgari ücret artışı bir önceki artış esas alınarak belirleniyor. Yasa tasarısında, yaşam ve konut maliyetlerinin artması nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildiği belirtildi.

İlgili Haberler