Almanya'da tekbirli saldırı 1 ölü

Almanya'da tekbirli saldırı 1 ölü

Münih tren istasyonunda ‘tekbir’li saldırı: Bir kişi öldü, üç yaralı

A+A-

Almanya’nın güneyindeki Münih’e yakın Grafing tren istasyonunda bir kişi elindeki bıçakla istasyonda bekleyen dört kişiye saldırdı.

Reuters’in geçtiği habere göre yaralananlardan biri hayatını kaybetti. Polis saldırının İslamcı bir güdü ile işlenmiş gibi gözüktüğünü söyledi.

Münih’e 32 kilometre uzaklıktaki Grafing’in S-Bahn tren istasyonunda, sabah saat 05.00 sularında gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden kişinin 50 yaşında olduğu açıklandı. Diğer üç kişinin yaşları da 43 ile 58 arasında değişiyor.

Polisin ifadesine başvurduğu görgü tanıkları, saldırganın olay sırasında ‘Allahu Ekber’ diye bağırdığını söyledi. 27 yaşında olduğu belirlenen saldırganın kimliği henüz açıklanmadı. Polis saldırganı tutuklarken, yaralananların tamamının erkek olduğu öğrenildi.

Almanya’daki ilk saldırı

Almanya, Ortadoğu ve Avrupa’da IŞİD’e karşı verilen mücadelede önemli bir rol oynuyor ancak bugüne kadar örgüt tarafından komşuları Belçika ya da Fransa gibi kendi ülkesinde hedef alınmadı. Ancak İstanbul’daki Sultanahmet saldırısında hedef alınan dokuzu Alman 13 turist hayatını kaybetmişti.

Reuters bugüne kadar Almanya’dan 800’den fazla militanın Suriye ve Irak’taki cihatçı harekete katılmak üzere ülkeyi terk ettiğini ve bunlardan 260’ının geri döndüğünü belirtti. Almanya aynı zamanda Brüksel ve Paris saldırılarını gerçekleştiren militanların transit ülkesiydi. Ülkede şimdiye kadar giriş yapan bir milyondan fazla mülteciden bir kısmının yetkililerin radarından çıkmış olması da kaygı uyandırıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.