Almanya'dan ABD'nin Huawei tehdidine yanıt

Almanya'dan ABD'nin Huawei tehdidine yanıt

Almanya İçişleri Bakaın Seehofer, Huawei'yi Almanya'nın 5G altyapısının inşasından dışlamanın ekonomiye zarar vereceğinden endişe ettiğini söyledi.

A+A-

Almanya İçişleri Bakaın Horst Seehofer, Çinli telekomunikasyon ekipmanları devi Huawei'yi Almanya'nın 5G altyapısının inşaasından dışlamanın Avrupa'nın en büyük ekonomisine zarar vereceğinden endişe ettiğini söyledi.

Çin ile diyalog çağrısı yapan Seehofer, güvenlik konusunda endişelere teknik bir çözüm bulunmasını istedi. Seehofer, "Huawei'yi dışlamanın ekonomik kalkınma üzerinde bir iz bırakacağından korkuyorum" diye konuştu.

ABD’nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenell, hafta başında Almanya Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’e bir mektup yazarak Alman Telekom ile Çin Huawei ile yapılacak bir işbirliği halinde önceki istihbarat işbirliğinin sona ereceği tehdidinde bulunmuştu.

ABD Berlin Büyükelçisi Grenell, Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier’e gönderdiği mektupta, "güvenli iletişim sistemlerinin" savunma ve istihbarat işbirliği için "temel" olduğunu vurgulayarak, Huawei gibi şirketlerin "bu değişimin 
gizliliğini" tehlikeye atabileceğini belirtmişti

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.