Almanya'dan bir müjde de emeklilere

Almanya'dan bir müjde de emeklilere

Dün asgari ücretin yükseltilmesi kararı alan Almanya'da işçilerden sonra emekliler için de önemli bir düzenleme hayata geçti. Alman Parlamentosu, temel emeklilik güvencesine onay verdi.

A+A-

Almanya'da aylar süren yoğun tartışmaların ardından, emekli  aylığıyla geçimini sağlamakta zorlanan vatandaşlara destek için temel  emeklilik güvencesi (Grundrente) öngören tasarı, koalisyon partileri Hristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD)  milletvekillerinin oyları ile mecliste kabul edildi.

DW'nin internet sitesinde yer alan habere göre, temel emeklilik  güvencesi, koalisyon hükümetinin vaatleri arasında yer alıyordu.

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil (SPD) "Temel emeklilik yasasının ülke için bir yön tayini anlamına geldiğini, Almanya'nın bu sayede daha iyi ve adil olma fırsatı sunduğunu” vurguladı. Çalışma Bakanı, temel emeklilik güvencesinden yüzde 70'i kadınlar olmak üzere 1 milyon 300 bin kişinin faydalanabileceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET DE ARTIRILDI

Almanya'da dün de hükümet ile Asgari Ücret Komisyonu'nun anlaşmasına göre asgari ücret kademeli olarak 1 Temmuz 2022'ye kadar saati 9,35'den 10,45 euroya çıkarma kararı almıştı.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, asgari ücretin 2021 yılının ocak ayından itibaren 9,50, 6 ay sonra 9,60, 1 Ocak 2022’de 9,82'ye ve 1 Temmuz 2022’den itibaren 10,45 euro olacağını açıkladı. Almanya'da 2015'te yürürlüğe giren asgari ücret uygulaması saati 8,50'den 9,35 euroya çıkarmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.