Alternatif Bank 2019’da yüzde 16 büyüdü

Alternatif Bank 2019’da yüzde 16 büyüdü

Alternatif Bank, 2019’da ekonomiye sunduğu kaynakları artırarak, sektörün üzerinde büyümeyi sürdürdü ve yılı hedefleri doğrultusunda  tamamladı.

A+A-

Alternatif Bank, 2019’da ekonomiye sunduğu kaynakları artırarak, sektörün üzerinde büyümeyi sürdürdü ve yılı hedefleri doğrultusunda  tamamladı.

Konsolide rakamlara göre %16 büyüyerek aktiflerini 30,1  milyar TL seviyesine taşıyan Bankanın, nakdi ve gayrinakdi kredilerle  ekonomiye sağladığı destek %11 artışla 25,6 milyar TL’ye yükseldi.

Alternatif Bank, stratejik planı doğrultusunda bilançosunu  geliştirmenin yanında müşterilerine aktardığı kaynağı artırarak 2019  yılını hedefleriyle uyumlu bir şekilde tamamladı. Bankanın konsolide  rakamlara göre aktif büyüklüğü 2018 sonuyla karşılaştırıldığında %16  artarak 30,1 milyar TL oldu. Nakdi (finansal kirama alacakları dâhil)  ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 25,6 milyar TL’ye, mevduat hacmi ise %17 artışla 16 milyar TL’ye yükseldi.

Bankanın konsolide net kârı 178 milyon TL olarak gerçekleşti.

Bankanın finansal sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Ekonomimizin dengelenme  sürecini yaşadığı 2019 yılında, aktif kalitemizi koruyup reel  ekonomiye sunduğumuz desteği artırarak istikrarlı büyümemizi  sürdürdük.

Bu dönemde mevduat hacmimizde %17’lik bir artış  gerçekleştirmenin yanı sıra ekonomiye krediler aracılığıyla  sağladığımız desteği artırdık. Öz kaynaklarımız 2018 yılsonuna kıyasla %42 oranında yükselirken, gerek kredilerle gerekse topladığımız  mevduatla pazar payı kazanımında sektörün üzerinde bir büyüme  performansı gösterdik. İhracatın finansmanını stratejik önceliklerimiz  arasına alarak bu alanda ihracatçılarımızı destekleyip ciddi bir  büyüme gerçekleştirdik. Toplam aktiflerimiz içinde özellikle ihracat  taahhütlü kredilerin oranını yükseltirken, ihracatçılara verdiğimiz  finansal desteği %45 artırarak 810 milyon dolara ulaştırdık” dedi.

Gür, sahaya her zamankinden daha yakın olduklarını vurgulayarak   “Danışman bankacılık anlayışımızın bir yansıması olarak  müşterilerimizi duymak, dinlemek, ihtiyaçlarını anlamak amacıyla  yönetim ekiplerimizin katılımıyla düzenlediğimiz ziyaretlerle 40 bine  yakın müşterimizle bir araya geldik. Tüm paydaşlarımızla el ele  çıktığımız büyüme yolculuğunda, basiretli yaklaşımımız ve danışman  bankacılarımızla değer yaratma misyonuyla ilerliyoruz. 2019’daki  başarılı sonuçları aynı hedefe birlikte koşan bir takım olarak elde  ettik. Bu başarıya ulaşmada özveri ve katkıları için başta çalışma  arkadaşlarıma, güven ve destekleri için hissedarımıza, müşterilerimize  ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. 2020’den beklentimiz  ise çok daha pozitif yönlü. Piyasalardaki güvenin yükselmeye devam  edeceğine, ekonomik aktivitelerin daha istikrarlı ve sağlıklı bir  noktaya geleceğine inanıyoruz. Biz de güçlenen bilançomuzla ülke  ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı, katma değer yaratmayı, dijital  dönüşüm yolculuğumuzu tamamlayarak müşterilerimize kusursuz bir  deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Banka olarak kaynaklarımızı, güçlü  muhabir banka ilişkilerimizle birlikte üretimin, yatırımın, ihracatın  ve ticaretin sürdürülebilir büyümesine destek verecek şekilde  kullanmaya devam edeceğiz. Risk yönetiminden taviz vermeden,  müşterilerimizi büyüme yolunda destekleyecek, uzman ekibimizle terzi  usulü çözümler sunarak değer yaratacağız.” diyerek sözlerini  tamamladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.