Borsatek
  • Günün Haberleri
  • Sitene Ekle
  • RSS
  • Gr.Altın409,731
  • Euro8,9286
  • Dolar7,4125
  • BIST1.538
Borsatek
  • ANA SAYFA
  • SON DAKİKA
  • PİYASALAR
  • HİSSE ÖNERİ
  • ALTIN
  • DÖVİZ
  • ŞİRKETLER
  • KRİPTO PARA
  • YAZARLAR
  • DİĞER
  1. FOTO GALERİ

  2. EKONOMİ

  3. Altın 7 yılın zirvesine yaklaştı

Altın 7 yılın zirvesine yaklaştı

Reklamı Geçmek İçin Tıklayınız
Altın 7 yılın zirvesine yaklaştı 223

Altının Pazartesi günkü yükselişi, hisse senetleri ve baz metaller dahil risk varlıklarında görülen ralliye rağmen gerçekleşti. ABD'de, hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi üst üste beşinci seansta da yükselirken, teknoloji devler, Nasdaq Bileşik Endeksi'nin rekor seviyeye çıkmasına yardımcı oldu. Küresel hisse senetleri Pazartesi günü haftaya güçlü bir başlangıç yaptıktan sonra Salı günü karışık seyretti. Japonya ve Güney Kore'de işlem gören hisseler geri çekilirken, Hong Kong ve Avustralya hisseleri dalgalıydı ve Çin hisselerinde ılımlı kazançlar görüldü.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.5 yükseldikten sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 12:26'da ons başına 1,785.11 dolarda kaldı. Fiyatlar geçen hafta 1,789.28 dolar ile Ekim 2012'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerken, platin yüzde 0.2 değer kaybetti ve paladyum yüzde 0.1 yükseldi.

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, "Altın, hisse senetlerinde görülen sürekli yükselişe rağmen bu denli güç göstererek şaşırttı. Bunun temel nedeninin merkez bankalarından gelen yüklü likidite olduğunu düşünüyorum," dedi ve "Altın son kazançlarını koruyor, ancak 1,800 doları kırmak ve bunun üzerinde kalmak için yeterli ivmesi yok. Eğer birkaç seans daha bant seyri olursa ve hisse senetleri güçlü kalırsa, altın düzeltmelere karşı kırılgan olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Piyasada izlenecek önemli olaylar şöyle;

 


  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »

Dolar güne nasıl başladı - 15 Şubat 2021
Dolar güne nasıl başladı - 15 Şubat 2021
Bankalar mevduat faizlerini artırıyor
Bankalar mevduat faizlerini artırıyor
Altın rekor kırdı
Altın rekor kırdı
Altında yükseliş devam edecek mi
Altında yükseliş devam edecek mi
Altın 9 yılın zirvesinde
Altın 9 yılın zirvesinde
Altın 7 yılın zirvesine yaklaştı
Altın 7 yılın zirvesine yaklaştı

Kategoriler

  • Gündem
  • Raporlar
  • Korona
  • Piyasalar
  • Döviz
  • Dünya
  • Şirketler
  • Emtia

Sosyal Medya

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube
  • RSS

Kurumsal

  • Künye
  • Biz Kimiz
  • İletişim
  • Reklam
  • Hukuki Şartlar
  • Üye Kaydı
  • Üye Girişi
  • Mail Bülteni
  • Arama

Twitter'da Takip Et

@Borsatek tarafından gönderilen tweetler

www.borsatek.com’da yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. BIST isim ve logosu "koruma marka belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
Finansal veriler Matrix tarafndan sağlanmaktadır, 15 dakika gecikmelidir.
Haber Scripti