Altın çifte baskıyla geriledi

Altın çifte baskıyla geriledi

FED'in toplantı tutanakları öncesi İsviçre'de altın alımı için yapılacak referanduma için yapılan bir anket altın fiyatlarının gerilemesine neden oldu

A+A-

Uluslararası piyasalarda altın, İsviçre'de yapılan bir anketin sonuçlarının açıklanması ile son haftaların en sert düşüşünü gerçekleştirdi. İsviçre'de Merkez Bankası'nın varlıklarının en az yüzde 20'sini altın olarak tutması 30 Kasım'da yapılacak bir referandum ile halk oyuna sunulacak. Bugüne kadar yapılan anketlerde yüzde 50 civarında çıkan "evet" oyları son dönemde düşüşüe geçmişti. Bugün sonuçları açıklanan ve İsviçre devlet televizyonu SRF için yapılan son ankette "evet" diyenlerin oranı yüzde 38 çıktı. Şimdiye kadar en düşük "evet" oyu olan anketin sonuçlarının açıklanması ile altın fiyatları uluslararası piyasalarda 1.175 dolara kadar geriledi.  Ons altın dün 1.202 dolara kadar yükselmiş ve 1.197 dolardan kapanmıştı. 

Hızlı gerilemenin ardından tepki alımları ile kısmen toparlanan ons altın TSİ 21'de açıklanacak FED'in toplantı tutanakları beklentisi ile saat 19'da yeniden 1.200 dolara test etse de açıklanan toplantı tutanaklarından beklediği desteği bulamayınca yeniden 1.180-1.185 dolar bandına doğru gerileyerek günü yüzde 1'in üstünde kayıpla kapatmış oldu.

 

SERBEST PİYASA ALTIN FİYATLARI
ONS ALTIN 950 DOLARA KADAR GERİLEYEBİLİR

 

 

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.