Altın dar bantta hareket ediyor

Altın dar bantta hareket ediyor

Spot altın dün yaşanan sert düşüşün ardından dar bir bantta hareket ediyor.

A+A-

Uluslararası piyasalarda spot altın, güçlü ABD Doları'nın etkisi ile dün yaşanan sert düşüşün ardından bugün dar bir bantta hareket  ediyor.

Avrupa'da artan koronavirüs vakaları ve Fed Başkanı Powell'ın  bu hafta Kongre komitelerinde yapacağı 3 sunum nedeniyle altında  yatay bir seyre dönüş var.

Dün bir ara 1882,57 dolar/ons ile 12 Ağustos'tan bu yana görülen  en düşük seviyeyi test eden spot altın bu saban 1.906-1.920 doyar/ons  bandında hareket ediyor. Şu sıralarda da da düne göre yüzde 0,08 kayıpla 1910,76 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, spot altın fiyatlarının şu anda diğer faktörlerden çok ABD Doları'nın değerine hassasiyet gösterdiğini, ancak Avrupa'da  yeni koronavirüs karantina tedbirlerinin fiyatlara destek verdiğini  belirtiyorlar. Analistler, kısa vadede altın fiyatının 1900 dolar/ons  seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesini beklemekle birlikte buranın  yeniden kırılması halinde 1.870 dolar/ons sevilesinin test edileceğine  de işaret ediyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.