'Altın değerleme sistemine girişler katlandı'

'Altın değerleme sistemine girişler katlandı'

İstanbul Altın Rafinerisi CEO'su Ayşen Esen, altın değerleme sistemine katılımın, özel bankaların katılımı ve Merkez'in koruma desteği ile Şubat ve Mart aylarında katlanarak arttığını söyledi.

A+A-

Yalnız Türkiye'de küresel olarak da enflasyonist bir ortam olduğunu söyleyen İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) CEO'su Ayşen Esen, altın değerleme sistemine, iki özel bankanın katılımı ve Merkez Bankası'nın desteği ile daha çok ilgi duyulduğunu belirtti.

Bloomberg HT yayınına katılarak, ‘Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi’ni (KAD-SİS) hakkında değerlendirmelerde bulunan Esen, enflasyonist ortam ve jeopolitik riskleri devam ettiği sürece halkın, altını güvenli bir liman olarak görmeye devam edeceğini belirtti.

Vatandaşın elindeki altınları, sisteme dahil olan Altın Değerleme Noktaları (ADN) aracılığı ile haftanın her günü banka hesabına kolayca, anında ve güvenle aktardığını söyleyen Esen, "Sisteme kamu bankalarını yanı sıra iki özel banka da katıldı. Üçüncü bir özel banka da katılma hazırlıklarını sürdürüyor. Merkez Bankası'nın verdiği yüzde 2'lik destekle sisteme katılımda ciddi artışlar görüyoruz. Şubat'ta Ocak ayında toplanan altının iki katı, Mart'ta da Şubat'ta toplanan altının iki katı toplandı" diye konuştu.

Yurttaşın yüzde 60-70 enflasyonun konuşulduğu bir ortamda birikimlerini korumak için en güvenli liman olarak altını gördüğünü ifade eden Esen, "Enflasyon yalnız bizde değil küresel olarak var. Diğer yandan jeopolitik riskler devam ediyor. Belirsizlik, piyasalara 'durup bekleme' bakış açısı getiriyor. Bu nedenle altının güvenli liman olma özelliği ve halk ilgisi devam edecektir." değerlendirmelerinde bulundu.

İlgili Haberler