Altın fiyatları daha da yükselebilir

Altın fiyatları daha da yükselebilir

State Street Global Advisors'a (SSGA) göre, altın, para politikalarının daha da gevşetileceği beklentisi ile, kilit seviyeleri yukarı yönde kırmasının ardından daha da yükselebilir.

A+A-

State Street Global Advisors'a (SSGA) göre, altın, para politikalarının daha da gevşetileceği beklentisi ile, kilit seviyeleri yukarı yönde kırmasının ardından daha da yükselebilir.

bloomberght'de yer alan habere göre, SSGA'ya ait SPDR ETF'nin Asya Pasifik altın stratejisti Robin Tsui, Fed'in bu ay potansiyel faiz indirimi ile birlikte, düşük faiz ortamı, piyasalardaki volatilite ve jeopolitik gerilimlerin altın için yukarı yönlü faktörler olduğunu kaydetti. Tsui, altının yılın kalan kısmında 1,400 dolar ila 1,500 dolar aralığında kalmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Tsui Çarşamba günü Singapur'da verdiği mülakatta, "Şimdilerde altına yönelik çok fazla ivme işlemi var," dedi ve "Altın açık bir şekilde, tüm bu belirsizliğe karşı hedge olarak, portföy sigortası olarak ve nihai güvenli liman olarak iyi bir araç" değerlendirmesinde bulundu.

Altın, merkez bankalarının uzayan ABD-Çin ticaret savaşından olumsuz etkilenen küresel ekonomiyi canlandırmak için borçlanma maliyetlerini düşürebileceğine ve diğer teşvik tedbirlerine yönelebileceğine ilişkin beklentilerle doların düşmesi ve ABD Hazine tahvil faizlerinin aşağı yönde hareket etmesi sonucu son altı yılın en yüksek seviyesi yakınında işlem görüyor. Yatırımcılar bu gelişmelere bağlı olarak altına yöneliyor ve bunun sonucu altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıklar 2013'ten bu yana en yüksek seviyesi yakınlarında seyrediyor. Öte yandan, para yöneticileri, ABD altın vadelileri ve opsiyonlarında net uzun pozisyon (yükseliş beklentisi ile açılan pozisyon) sayısını 21 ayın en yüksek seviyesine çıkardı.

Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Shares, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 21 Haziran'da 1.6 milyar dolarlık fon çekti ve bu tutar fonun 2004'te işleme başlamasından bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor. State Street, SPDR Gold Shares ve SPDR Gold MiniShares Trust'ın pazarlama ajanı durumunda.

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Perşembe günü yaptığı açıklamada, altını sevdiğini söyledi ve faizlerin aşağı yönde hareket etmesi, merkez bankalarının alımlarına devam etmesi ve jeopolitiğe ilişkin belirsizlikler ve kripto paraların talebi artırması sonucu fiyatların 1,500 dolara ulaşma potansiyeli olduğunu söyledi.

Spot altın, 25 Haziran'da ons başına 1,439.21 dolar ile 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Perşembe günü yüzde 0.4 düşerek 1,413.11 dolara indi. Hong Kong ofisinde görev yapan Tsui, ralli sonrası fiyatlarda bir miktar geri çekilme olabileceğini ve bu hareketin yatırımcılar için altın ve ETF alımları için fırsat oluşturabileceğini belirtti.

Tsui, "Düşük faizler ve potansiyel terse dönmüş getiri eğrisi dikkate alındığında, insanlar aslında her şeyden bağımsız bir şeye yatırım yapmakla ilgileniyor ve hükümetlerin para birimlerine değer kaybettirmeye çalıştıkları kur savaşı döngüsü içinde bulunmaktan kaçınıyor" dedi ve "Bu nedenle altın varsayıldığı gibi bağımsız bir varlık gibi hareket ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.