Altın fiyatları denge arayışında

Altın fiyatları denge arayışında

Geçen hafta hızla gerileyen ve 1.200 doların altına düşen ons altının fiyatı 1.170 dolar seviyesinde dengelenmeye çalışıyor.İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 84,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 572 lira oldu.

A+A-

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.170 dolar seviyelerinde işlem görüyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçen hafta tahvil alımlarını sona erdirmesinin ardından Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) sürpriz bir şekilde teşvikleri artırması küresel borsalarda hızlı yükselişleri tetiklerken, dolara talebin artmasına ve emtia fiyatlarında düşüşe neden oldu. Bu gelişmelerle altının ons fiyatı da sert şekilde düşüşe geçerek cuma günü son dört yılın en düşük seviyesi olan 1.161,40 doları görmüştü.

Haftanın ilk işlem gününe 1.172,73 dolardan başlayan altının ons fiyatı, 1.161,76 dolara kadar gerilese de bu seviyeden gelen alımlarla 1.170 dolar seviyelerinde dengelendi.

Analistler, bu hafta ABD'de açıklanacak verilerin ve Fed üyelerinin yapacağı açıklamaların altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını, teknik olarak altının ons fiyatında 1.160 ve 1.148 doların önemli destek konumunda olduğunu, yükselişlerde ise 1.190 doların direnç konumuna gelebileceğini belirtiyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 84,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 572 lira oldu.

ALTIN FİYATLARINDA SOURUM



 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.