Altın fiyatları toparlanmaya çalışıyor

Altın fiyatları toparlanmaya çalışıyor

Dün son 4 ayın en büyük düşüşün yaşayan spot altın şu sıralarda 1785,40 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

A+A-

Uluslararası piyasalarda altın fiyatı Kovid-19 vakalarında artışın aşı çalışmalarından gelen pozitif haberleri gölgelemesinin etkisi ile son 5 ayın en düşük seviyelerinden toparlandı

Cuma günü ve dün keskin satışlarla 2 Temmuz'dan bu yana görülen en düşük seviye olan 1764,29 dolar/onsa kadar gerileyen spot altın, bu sabah 1787.19 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi.

Dün son 4 ayın en büyük düşüşün yaşayan spot altın şu sıralarda 1785,40 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Aşı çalışmalarında gelen pozitif haberlerin piyasalarda güveni iyileştirmesine bağlı olarak yatırımcıların portföylerinin dağılımında değişikliğe gittiklerini ve güvenli liman olan altından daha riskli varlıklara yöneldiklerini ifade eden analistler, ancak hızla artan koronavirüs vaka sayılarını ekonomik durumun hızla terse dönebileceği hatırlattığını ve bunun altın fiyatında bir miktar toparlanma getirdiğini ifade ediyorlar.

Analistler 1.775 dolar/ons seviyesinin üzerine yaşanan toparlanmanın ardından yukarı hareketin 1.791-1.799 dolar/ons aralığına kadar devam edebileceğini ifade ediyorlar. Aşağıda destek seviyesi ise 1.767 dolar/ons.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.