Altın fiyatları yükselen dolarla geriledi

Altın fiyatları yükselen dolarla geriledi

Altın fiyatları, dolardaki yükselişin sekizinci günde de devam etmesinin etkisiyle geriledi.

A+A-

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinden dolayı oldukça kritik bir haftanın başlangıcında, dolardaki yükselişin sekizinci günde de devam etmesinin etkisiyle geriledi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile yapılacak üst düzey ticaret görüşmelerine katılacak. Yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin mallarına uygulanan gümrük tarifelerinin artrılmaya başlama tarihi olan 1 Mart'tan önce Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmeyeceğini açıklamasının ardından, ABD ve Çin'in bu hafta görüşmeleri tekrar yoluna koymasını umuyor.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 11:23'te ons başına 1,311.55 dolara geriledi.

Soochow Futures, hazırladığı notta, "Altn dolarda devam eden ralliden olumsuz etkileniyor," dedi ve "Çeşitli makro riskler artıyor, ancak ABD'den son dönemde gelen veriler diğer ülkelere nazaran daha iyi ve bu durum altın üzerinde baskı oluşturabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Şirket, altın fiyatlarının halen 1,280 dolarda desteğinin olduğuna dikkat çekti.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.4 düşerken, platin yüzde 0.8 ve palladyum yüzde 1.3 değer kaybetti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.