Altın haftaya yatay başladı

Altın haftaya yatay başladı

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, ABD Doları'ndaki zayıflığa rağmen direnç seviyelerini geçmekte zorlanıyor.

A+A-

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, ABD Doları'ndaki zayıflığa rağmen direnç seviyelerini geçmekte zorlanıyor. Altın, artan korona virüs vakalarına karşın aşı gelişmelerine tepki vererek yatay seyretti.

Bu sabah 1.876 dolar/ons seviyesinin üzerini test eden spot altın 1.872-1.874 dolar/ons aralığında yatay bir seyre döndü.

Analistler, 1.876 dolar/ons seviyesinin geçilememesi halinde 1.855-1.850  dolar/ons seviyesine doğru bir geri çekilme bekliyorlar. Ancak bu  seviyenin geçilmesi halinde 1.900 dolar/onsa doğru yeni bir denemenin  olabileceğine de işaret ediyorlar. 1.850 dolar/ons seviyesinin altında  en güçlü destek seviyesi 1.800-1.790 dolar/ons aralığı.

ABD'de yeni korona virüs yardım paketine ilişkin gelişmelerin takip edilmeye devam edildiğini de belirten analistler, yeni paket üzerinde bir anlaşma olmaması halinde altın fiyatının direnç seviyelerinin üzerini deneyebileceğini vurguluyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.