Altın, Kasım ayının en yüksek seviyesinde

Altın, Kasım ayının en yüksek seviyesinde

Ons altının fiyatı Çin'in sürpriz faiz indiriminin etkisiyle 1.207 dolara kadar yükselerek Kasım ayının en yüksek seviyesini gördü

A+A-

Ons altının fiyatı Çin'in sürpriz faiz indiriminin etkisiyle 1.207 dolara kadar yükselerek Kasım ayının en yüksek seviyesini gördü.

Uzmnalar Japonya'da hafta başında açıklanan büyüme rakamlarının küresel büyümenin bir süre daha yavaş seyredeceği ve faizlerin düşük kalmaya devam edeceği beklentilerini güçlendirdiğini bunun da ons altının fiyatının 1200 dolar seviyesi üstüne yükselmesinde etkili olduğunu ileri sürüyor.

FED'in faiz artırımına başlayacak olması ve fiziki altın talebinin hala düşük olması ise yükselişi baskılayan unsurlar olarak gösteriliyor. Ons altının fiyatı 7 Kasım'da 1.132 dolara kadar gerileyerek son 4.5 yılın en düşük seviyesini görmüştü. Ons altın bugünkü seviyelerinin üstüne kalıcı olarak ise 2010 yılında çıkmıştı.

Ons altının fiyatının 1.200 doları geçmesi yurtiçinde de altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Çeyrek altın serbest piyasada 140 TL'yı gördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.