Altın raporu (İnfo yatırım)

Altın raporu (İnfo yatırım)

Altın'da 1197 dolar direnci önemli

A+A-

İnfo Yatırım'ın gün içi yorumunda şöyle denildi: 

 

ALTIN

Bugün ABD seansının açılmasıyla beraber USD endeksinde değer kayıpları görülürken, altın fiyatları da 1197 seviyesine kadar yükseldi. Amerika’da dış ticaret açığı beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, ithalattaki yükselişin negatif etkisi görüldü. İlerleyen saatlerde Amerika’da ISM hizmet endeksi ve hizmet PMI verileri izlenecekken hareketliliğin devam etmesi beklenebilir. Teknik olarak 1197 seviyesinin hemen altında işlem gören altında veri akışına bağlı olarak bu seviyenin yukarı yönlü kırılması durumunda 1203 ve 1211 seviyeleri, olası gevşemelerde ise 1192 seviyesi görülebilir.

EURUSD

Sabah 1.1065 seviyesine kadar gerileyen EURUSD paritesi bu seviyeden toparlanarak tekrardan 1.1160 seviyesine dayandı. Özellikle ABD’de ticaret verilerinin beklentilerin altında kalmasının negatif etkileri USD endeksi üzerinde hissedilirken paritedeki alımlar da devam etti. İlerleyen saatlerde Amerika’da ISM hizmet endeksi ve hizmet PMI verileri izlenecekken, paritedeki hareketliliğin de devam etmesi bekleniyor. Teknik olarak 1.1160 seviyesinin hemen altında işlem gören EURUSD’da alımların devam etmesi durumunda 1.1190 ve 1.1220 seviyeleri, olası gevşemelerde ise 1.1130 ve 1.1100 seviyeleri görülebilir.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.