Altın son 1 ayın en düşüğünde

Altın son 1 ayın en düşüğünde

Altın, güçlü dolar ve yükselen tahvil faizlerinin etkisiyle son 4 haftanın en düşük seviyelerine geriledi

A+A-

Altın fiyatları, yatırımcıların enflasyon ve faiz görünümünü değerlendirmesi ile birlikte, güçlü dolar ve dört yılın en yüksek seviyesi yakınında seyreden tahvil faizlerinin baskısı sonucu düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve dört haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Spot altın yüzde 0.7 düşerek ons başına 1,309.83 dolar ile 10 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından Singapur saati ile 13:34'te 1,311.10 dolar seviyesine geldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Mumbai'de Kotak Commodity Services analisti Madhavi Mehta, "altında mevcut zayıflık büyük ölçüde toparlanan doalrdan kaynaklanıyor," dedi ve "Öte yandan Ay Takvimine Göre Yeni Yıl tatili öncesi bir miktar pozisyon kapama da görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Altın/gümüş rasyosu Nisan 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 3 baz puan düşerek yüzde 2.81'e geriledi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Çarşamba günkü konuşmasında, enflasyonun artması durumunda ek faiz artırımlarının olabileceğini söyledi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş Çarşamba günü 22 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.7 gerileyerek ons başına 16.2511 dolara indi. Platin yüzde 0.3 kayıpla ons başına 977 dolara düşerken, palladyum yüzde 0.9 kayıpla ons başına 980.58 dolara kadar inerek Kasım ortasından bu yana en düşük seviyesini gördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.