Altın son 3.5 ayın en yükseğinde

Altın son 3.5 ayın en yükseğinde

Çin'den gelen ekonomik verilerle yükselişe geçen altının ons fiyatı kazançlarını bugün de sürdürerek son 3,5 ayın en yüksek seviyesini gördü.

A+A-

Altının ons fiyatı dün Çin'de açıklanan dış ticaret verilerinin beklentilerin altında kalmasının ardından yükselişe geçerek günü 1.169 dolar seviyesinden tamamlamıştı. Bugün güne yatay bir başlangıç yapan altının ons fiyatı Çin'de açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması ile yükseliş eğilimini sürdürerek, 1.176 dolarla 30 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Altının ons fiyatı, 200 günlük hareketli ortalamasının da geçtiği bu seviyelerden gelen kar satışları ile şu dakikalarda 1.167 dolar seviyelerinde dengelendi.

Altının gram fiyatı ise dolar/TL'deki düşüşe karşın altının ons fiyatındaki hızlı yükselişe paralel olarak bugün 111,9 liraya kadar çıkarak 2,5 haftanın en yüksek seviyesini gördükten sonra 110 liranın hemen üzerinde tutundu.

Analistler, ABD'de faiz artışının erteleneceğine dair beklentiler ve Çin'den daha fazla parasal destek sağlanacağı umudunun piyasalara destek sağladığını ifade etti. Altının ons fiyatında 1.177 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, bu seviyenin kırılması durumunda 1.180 doların gündeme gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 1.162 dolar seviyesinin destek olarak öne çıkacağını kaydediyor.

İstanbul Kapalıçarşı'da ise şu dakikalarda çeyrek altın 181 lira, Cumhuriyet altın 737 lira ve 24 ayar külçe altının gramı 110 liradan satılıyor.

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.