Altın son 6 yılın zirvesinde

Altın son 6 yılın zirvesinde

Altın Fed yetkililerinden gelen güvercin yorumlar ve Orta Doğu'da yükselen tansiyonun etkisiyle altı yılın yükseğini gördü.

A+A-

Altın Fed yetkililerinden gelen güvercin yorumlar ve Orta Doğu'da yükselen tansiyonun etkisiyle altı yılın yükseğini gördü. Gümüş Temmuz 2016'dan beri en güçlü haftalık kazancına yöneldi.

Her iki metal de iki üst düzey Fed yetkilisinin ABD ekonomisinin düşüşe geçiyor gibi görünmesi durumunda politika yapıcıların hızlı hareket etmeleri gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından değer kazandı.

Yatırımcılar aynı zamanda ABD ile İran arasındaki gerginliği değerlendiriyor. ABD Başkanı Donald Trump ABD'nin Hürmüz Boğazı yakınlarındaki USS Boxer'a yaklaşan İran'a ait bir insansız hava aracını “hemen imha ettiğini” söyledi.

Milyarder Ray Dalio altın alımı önerdi. Boomberg verilerine göre iShares Silver Trust'a Çarşamba günü 133 milyon dolar ile altı buçuk yılın en güçlü girişi gerçekleşti.

Spot piyasada işlem gören altın, TSİ 10:42'de yüzde 0.48 ekside onsu 1,439.14 dolardan işlem gördü. Değerli metal Cuma günü 1,453.09 dolar ile Mayıs 2013'ten beri en yüksek seviyesini gördü. Gümüş yüzde 8 ile Temmuz 2016'dan beri en güçlü haftalık kazancına yöneldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.