Altın talebi son 5 yılın en düşüğünde

Altın talebi son 5 yılın en düşüğünde

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre global altın talebi 5 yılın en düşük seviyesine indi

A+A-

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre global altın talebi 5 yılın en düşük seviyesine indi. Dünya Altın Konseyi, Çinlilerin altına ilgisindeki keskin düşüşe bağlı olarak global altın talebinin 3. çeyrekte son 5 yılın en düşük seviyesine yaklaştığını bildirdi.

3. çeyrekte toplam altın talebi yüzde 2 azalarak 929 tona geriledi. Çin'in mücevher olarak altın talebi yüzde 39, külçe ve sikke-para olarak altın talebi ise yüzde 30 düştü. Talepteki toplam düşüş yüzde 37 olarak gerçekleşti. 3. çeyrekte Hindistan, Çin'e 2011 yılında kaptırdığı dünyanın en büyük altın tüketicisi ünvanını geri aldı. Hindistan'ın altın talebi için Çin'in 182,7 tohluk talebini aşarak 225,1 ton oldu. Dünya Altın Konseyi, iki ülkenin 2014 yılında toplam altın taleplerinin 850-950 ton olmasını beklediklerini, global talebin ise geçen yıl ile benzer seviyede 4.000-4.100 ton aralığında oluşacağını öngördükleri vurguladı.  

 

SERBEST PİYASA ALTIN FİYATLARI

 

 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.