Altın tarım dışı istihdam sonrası 1 ayın en düşüğünde

Altın tarım dışı istihdam sonrası 1 ayın en düşüğünde

Altın fiyatları, güçlü gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

A+A-

Altın, ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentileri aşmasıyla 1.780 doların altını gördü. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşün Dolar/TL ’deki yükselişi dengelemesiyle 491 TL civarında bulunuyor.

ABD'de Temmuz ayında tarım dışı istihdam 943 bin arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi 870 bin seviyesindeydi. Geçen ay 850 bin olarak açıklanan tarım dışı istihdam artışı ise 938 bine revize edildi.

Fed’den yapılan açıklamalarda istihdam piyasasının varlık alımı azaltımı kararını etkileyecek ana faktörlerden biri olacağı vurgulanmıştı.

Ons altın fiyatı

Ons altın Haziran ayını 2016’dan bu yana en kötü performansıyla kapattıktan sonra Temmuz ayında yüzde 2,49 civarında yükseliş kaydederek Ağustos ayına iyi bir başlangıç yapmıştı. Geçen hafta 1.830 doların üzerini gören ons altın, tarım dışı istihdam verisi sonrasında 1.778 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Uzun süredir 500 TL civarında dalgalı bir seyir izledikten sonra dolar/TL’deki gerilemeyle birlikte Salı günü 484 TL’ye kadar inen gram altın, dolar kurunun yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte 491 TL civarında bulunuyor.

Etiketler : , ,