Altın ticaret görüşmeleri ile yataya girdi

Altın ticaret görüşmeleri ile yataya girdi

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlikle son beş haftanın en düşük seviyesi civarında yatay seyretti

A+A-

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlikle son beş haftanın en düşük seviyesi civarında yatay seyretti

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini ABD'nin Çin'e uygulamayı planladığı gümrük tarife artışlarının neredeyse tümünü ortadan kaldırabilecek bit ticaret anlaşmasına ilişkin beklentilere çevirmesi ve bunun sonucu risk iştahının artması ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalması sonrası beş haftanın en düşük seviyesi yakınlarında yatay seyretti.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, doların çok güçlü olduğuna ilişin eleştirilerini yineledi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ı ismini vermeden, "faiz artırımlarından hoşlanan biri" olarak niteleyerek eleştirdi.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 13:11'de ons başına 1,296.48 dolara çıktı.

Metal Cuma günü yüzde 1.5 ile 15 Ağustos'tan bu yana kapanış bazında en büyük düşüşünü gerçeklelştirdi ve 1,300 doların altına inerek 24 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Oanda Corp. kıdemli piyasa stratejisti Jeffrey Halley, "Yükselen hisse senedi piyasaları ve risk primindeki düşüş, orta ila uzun vadeli uzun pozisyon taşıyan traderların havlu atmasına neden oldu," dedi ve "Altın, erken saatlerde likit olmayan piyasada, muhtemelen zayıf dolara bağlı olarak yükselmesine karşın, zor bir gün geçirebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.5 yükselirken, platin yüzde 0.3 değer kazandı ve palladyum yüzde 0.9 yükselişle ons başına 1,557.03 dolara ulaşarak rekor seviyeye çok yaklaştı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.