Altın ticaret görüşmeleri öncesi yükseldi

Altın ticaret görüşmeleri öncesi yükseldi

Spot altın dün yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 08:29'da ons başına 1,283.45 dolara çıktı.

A+A-

Altın fiyatları, yatırımcıların, ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasındaki müzakerelerin yeni turu öncesi söylemini daha da sertleştirmesinin ardından bu iki ülke arasındaki ticaret görüşmelerinin sonucunu beklemeleri ile birlikte hafifçe yükseldi.

Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çinli liderlerin onlarla müzakere ettiği konuda "sözlerini tutmadıklarını" söyledi. Trump, "Yarım gelecekler ve her ne olacaksa olacak. Merak etmeyin. İstenildiği gibi olacak" dedi. Çin'in üst düzey müzakere yetkilisi Liu He'nin Perşembe ve Cuma günü ABD'de olması planlanıyor ve Çin, ABD'nin önceden duyurduğu üzere tarifeleri artırması durumunda misilleme yapacağı uyarısında bulundu. Palladum Ocak ayından bu yana ilk kez ons başına 1,300 doların altına indi.

Spot altın dün yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 08:29'da ons başına 1,283.45 dolara çıktı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi ve yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Palladyum yüzde 1.7 düşüşle ons başına 1,297.79 dolara kadar inerek 8 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Inditrade Derivatives & Commodities emtia ve Döviz müdürü Harish Galipelli, "Yatırımcılar, ticaret görüşmelerinde havanın değişmesinden dolayı tedirgin ve fiyatlar ticaret görüşmelerinde durum daha açık hale gelene dek 1,270-1,290 dolar bandından kalacak," dedi ve "ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde gerilimin artması ve İran'a ilişkin jeopolitik tansiyon altına destek verebilir.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 yükselirken, platyin yüzde 0.3 düştü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.