Altın Trump'ın yeni vergi açıklamasıyla yükseldi

Altın Trump'ın yeni vergi açıklamasıyla yükseldi

Altın fiyatları ABD Başkanı Trump'ın Çin'i gümrük vergilerini artırmakla tehdit etmesi sonrası yükseldi

A+A-

Altın fiyatları, Çin'in ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük tarifelerini artıracağına ilişkin tehdidin ardından bu hafta görüşmelerde bulunmak üzere Washington'a gidecek heyetin seyahatini ertelemeyi düşünmesi ile birlikte yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları sert düşerken, yuan güçlü değer kaybetti.

Çin Başbakan yardımcısı Liu He'nin görüşmelerin son turu olması düşünülen müzekereler için 8 Mayıs'ta Washington'da olması planlanmıştı. ABD başkanı Trump, Pazar günü Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, 200 milyar dolarlık Çin malının ithalatına uygulanan gümrük tarifelerini iki kattan fazla artırma ve şimdiye kadar lisetelere girmemiş diğer 325 milyar dolarlık Çin malı için de yeni bir yüzde 25'lik vergi uygulama tehdidinde bulunarak Çin üzerindeki baskısını artırdı.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek Singapur saati ile 12:00'de ons başına 1,283.60 dolara çıktı.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "ABD-Çin arasındaki ticaret geriliminin aniden artması risk iştahını azaltırken, küresel hisse senetleri jeopolitik belirsizliklerden dolayı geri çekildi," dedi ve "Pekin'in ticaret görüşmelerini ertelemeye yönelik planı ile birlikte, altına yönelik güvenli liman alımları, bu hafta artan piyasa belirsizlikleri ile birlikte güç kazandı. altında beklentim ılımlı bir şekilde yukarı ve fiyatlar bu hafta 1,265 dolar ile 1,302 dolar arasında kalabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerde, spot gümüş yüzde 0.5 düşerken, palladyum yüzde 0.9 ve platin yüzde 1 değer kaybetti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.