Altın ve gümüş için yeni bir rekor tahmini daha

Altın ve gümüş için yeni bir rekor tahmini daha

Londra merkezli Merian Gold & Silver Fund, altın ve gümüş fiyatlarının rekor seviyelere yükseleceği tahmininde bulundu

A+A-

Londra merkezli Merian Gold & Silver Fund'un fon yöneticilerinden Ned Naylor-Leyland, altın ve gümüş fiyatlarının merkez bankalarının para politikalarını gevşetmeleri ve dolardan euroya para birimlerinin değer kaybetmesi ile birlikte rekor seviyelere yükseleceği tahmininde bulundu ve rekor zirvelere çıkışın ise güçlü yatırım talebi çekeceğini belirtti.

Naylor-Leyland, her iki metalin de Fed ve diğer politika yapıcıların faiz indirimine gitmesi ve ilave teşvik uygulamalarından destek bulacağını sözlerine ekledi ve sıçramanın yatırımcıları artan yükseliş hareketini kaçırma korkularından dolayı daha da talep getireceğine dikkat çekti.

Naylor-Leyland, Singapur'da verdiği mülakatta, "Konu şimdi faiz indirimleri ile bile ilgili değil, gelecekteki ilave araçların uygulamaya koyulacak olması ile ilgili" dedi ve "Eğri boyunca nakitin tüm formları gittikçe daha az çekici görünecek ve bu da altın ve gümüşü destekleyecek" değerlensirmesinde bulundu.

Altın fiyatları bu ay, ticaret savaşı ortamında, merkez bankalarının büyümedeki yavaşlamayı önlemek için para politikasını gevşetmeleri ile birlikte altı yılın en yüksek seviyesini gördü. Yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bu haftaki toplantısında ilave teşvik açıklamasını ve Fed'in gelecek haftaki toplantıda faiz indirimine gitmesini bekliyorlar.

Altın Salı günü ons başına 1,490 dolar civarında seyrederken, yılbaşından bu yana yüzde 16 yükseldi. Gümüş ise ons başına 17.8695 dolar seviyesindeydi. Altın 2011 yılında 1,921.17 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, gümüşün rekor zirvelere ulaşabilmesi için 50 dolara yaklaşması gerek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.