Altında 3 yılın en sert düşüşü

Altında 3 yılın en sert düşüşü

Yatırımcıların son aylarda altından damlalar şeklindeki çıkışları sağnağa dönüştü

A+A-

Altın vadeli kontratları Salı günü, gevşek para döneminin sona ermekte olduğu spekülasyonuna bağlı olarak yaklaşık üç yılın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımlarını kademeli olarak azaltması yönünde politika yapıcılar arasında gayrıresmi konsesnsüs oluştuğu yolunda haberler çıkarken, Fed yetkilileri, ABD'de faiz artırımı olasılığının artmasına yol açan konuşmalar yapıyor.

Altın, yaklaşık 40 yılın en iyi yarı yıl performansını göstermesinin ardından, yüksek faiz ve teşviklerin azaltılması beklentilerinin metale yönelik değer koruma talebini daraltması ile teklemeye başladı. Altın, Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker'ın enflasyondaki olası artışı durdurmak için Fed'in faiz artırması gerektiğini söylemesinin ardından, New York'takiişlemlerde, Haziran ayından bu yana ilk kez ons başına 1,300 doların altına indi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilleri ve Almanya tahvillerinin faizlerindekiyükseliş de altındaki satış dalgasının hızlanmasına yardımcı oldu.

Dallas'ta Elemental LLC işlemler müdürü Brad Yates, "Altında çıkış yarışı sürüyor," dedi ve "Önümüzdeki birkaç günde düşük seviyelerden bir yükseliş olabilir, ancak sistemde çıkmak için fırsat arayanların bir birikimi oluştuğunu düşünüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları Salı günü Comex piyasada yüzde 3.3 ile Aralık 2013'ten bu yana en sert düşüşünü göstererek ons başına 1,269.70 dolardan kapandı. Vadeli kontratlar Çarşamba güü Asya seansında yüzde 0.4 yükseldi

Spot altın da hafifçe yükseldi. Spot piyasada metal, Salı günü yüzde 3.3 ile Temmuz 2015'ten bu yana en hızlı düşüşünü gösterdikten sonra, yüzde 0.3 yükselerek, Singapur saati ile 09:55'te ons başına 1,272 dolara çıktı.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.